Jäsenesittelyssä Mustan ja Valkoisen teatteri ry.

7.2.2022
Tällä kertaa jäsenesittelyssämme on yhdistys, Mustan ja Valkoisen Teatteri ry.

 

Kerro lyhyesti toiminnastanne?

Black and White Theatre Festival (Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali) on monien maiden teatteripiireissä jo tunnettu tapahtuma – Imatralla on vieraillut tähän mennessä yli 130 eri teatteria, 270 erilaista näytelmää, ainakin 47 eri maasta ympäri maailmaa. Festivaalin tarkoituksena on esitellä kansainvälistä teatteria sen kaikissa ilmenemismuodoissaan ja koota yhteen teatterialan ammattilaisia ympäri maailmaa. Haluamme houkutella kaikenikäisiä katsojia tutustumaan teatterin ihmeellisen traagiseen ja jopa hullunhauskaan maailmaan.

Festivaalilla on nähty viimeisten 17,5 vuoden aikana monenlaisia teatterisuuntauksia – kokeilevaa nykytanssiteatteria, sykähdyttävää ja pysähdyttävää musiikkikatuteatteria, perinteistä kerronnallista, suurieleistä draamaa, modernia, audiovisuaalisesti korkeatasoisesti tuotettua nykyoopperaa, taidokasta balettia sekä mitä eriskummallisempaa nukketeatteri-, sirkus- ja akrobatianäytelmää. Ohjelmistossa on joka vuosi näyttävää katuteatteria ja katumuusikoita.

18. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla 19.-23.7.2022.

Festivaalin teemana on ‘Koronan jälkeinen teatteri’. Festivaalin lopullinen ohjelma vahvistetaan viimeistään toukokuussa nettisivullamme: https://blackandwhitetheatre.fi/

 

Miksi juuri teidän palveluitanne kannattaa käyttää?

Toimimme laajasti kulttuurin ja matkailun parissa. Haluamme tuoda kansainvälistä monipuolista teatteritaidetta Imatralle ja Etelä-Karjalaan. Haluamme toiminnallamme tuoda esiin sen, että taide ja teatteri eivät tunne rajoja maiden ja kulttuurien välillä, ja ovat täten erinomainen väylä ihmisten yhdistämiseen. Olennainen osa festivaalia ovat perinteisesti myös erilaiset yhteistyötapaamiset ja muut kansainväliset kohtaamistilaisuudet, jolloin esittävän taiteen eri taidemuotojen edustajilla on mahdollisuus tavata, tutustua, verkostoitua ja kansainvälistyä keskenään. Haluamme festivaalin avulla tuoda Imatralle ja Etelä-Karjalaan turistivirtoja Suomesta ja muista maista. Festivaalin aikana järjestetään myös työpajoja ja muita tapahtumia kaiken ikäisille osallistujille. Lapset ja nuoret ovat erityisen vahvasti festivaalin kohderyhmänä, sillä pyrimme myös kasvattamaan uutta teatterisukupolvea ja houkuttelemaan lapsia ja nuoria yhä enemmän monipuolisen teatteritaiteen ystäväksi.

 

Vinkkejä, miksi asioida juuri Imatran keskustassa?

Imatrankoski ja Valtionhotellin vaikuttava kansallismaisema Vuoksen varrella kannattaa kokea.  Kävelykatu Koskenparras palveluineen ja terasseineen on loistava paikka kulttuurille ja taiteelle. Keskustassa sijaitsee upouusi Teatteri Imatra. Keskustan alueella on esiintymislavoja ja aukioita. Katettu kesäteatteri Valtionhotellin kupeessa tarjoaa ohjelmaa kesävieraille. Kävelykatu Koskenparras ja Inkerinaukio on erinomainen ympäristö esiintyjille. Nepparintorille on rakennettu pieni esiintymislava ja istumapaikkoja jopa vauva-ikäisille katsojille. Palkittu á la Carte-ravintola (Buttenhoff) sijaitsee keskustan ytimessä. Inkerinaukion kupeessa Valtionhotellin vieressä sijaitsee Bar&Cafe Kuohu. Kahviloita ja konditorioita on useampi (kahvila-konditoria Imatrankoski, Café Julia, kahvila Nisse). Myös pieniä käsityömyymälöitä (Virkkukoukkunen, Pentik, Mini-Milano), Muotiliikkeitä (Moda), rokkibaari Osmos Cosmos yökerhoineen ja tietysti ikisuosittu legendaarinen kansanravintola Vahti…tässä muutama hyvä matkailupalvelu, joita voimme myös festarivieraille suositella!

Terveiset asiakkaille ja imatralaisille?

Toivomme tapaavamme teidät kaikki jälleen heinäkuussa 19.–23.7.2022 Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla Imatralla!

Tervetuloa!

 

Yhteystiedot:

Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry
mustanjavalkoisenteatteri@gmail.com
https://blackandwhitetheatre.fi/
http://blackandwhitetheatre.net/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/139543148317/?fref=ts
https://www.facebook.com/Black-and-White-Theatre-Festival-160549864007377/?fref=ts
Instagram: https://www.instagram.com/bw_theatre_festival/?hl=fi
Twitter: https://twitter.com/TheatreBW