Tapahtuman tiedot

  • Date:

Aika: 25.6.-3.8.2024
Paikka: Imatran kesäteatteri

NIIN MAAN PERUSTEELLISEN RIEMUKAS KANSANKOMEDIA

Legendaarisen hulvaton konstaapeli Reinikainen astelee ”niin maan perusteellisesti” Imatran kesäteatterin näyttämölle kesällä 2024 ja laittaa asiat ja ihmiset järjestykseen.

Poliisikonstaapeli Artturi Sakari Reinikainen saa siirron maalaiskyliltä kaupungin poliisiin. Kaupungin poliisilaitoksella sattuu ja tapahtuu, ja lainvalvojia työllistävät alkoholia liikaa nauttineet kansalaiset, varkaudet sekä kadonneet henkilöt. Näissä tilanteissa Reinikainen on joviaali kansanmies, joka ratkaisee ongelmalliset tilanteet puhumalla kuin Ruuneperi.

Reinikainen on monessa suhteessa yleisön suursuosikki. Onhan hän tuttu televisiosta, ja luo mukavaa menneiden aikojen nostalgiaa sketsimäisellä huumorilla ja riemastuttavilla tyypeillä. Kaiken perustana on nasevaan sanailuun ja osuviin elämänoivalluksiin perustuva käsikirjoitus.

Reinikaisen puhetyyli ja sutkautukset kutkuttavat suomalaisten nauruhermoja ja osuvat juuri siihen mitä monet rakastavat komedioissa. Klassikkosarjan näyttämösovitus on vauhdikas katsaus poliisilaitoksen maailmaan ja Reinikaisen omintakeiseen elämään. Tutut roolihahmot, ajaton huumori ja hulvattomat tilanteet jaksavat naurattaa vielä vuosikymmentenkin jälkeen.

Suomen suosituimman poliisin tähdittämä televisiosarja veti 80-luvulla ruutujen ääreen ennätysyleisön. Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen luoma televisiosarja palkittiin vuonna 1982 hauskimpana suomalaisena televisio-ohjelmana.

Sarja sai valtaisan huomion ja poiki Tankki täyteen -sarjan lailla myös useita näyttämösovituksia. Reinikaiselle ehdotettiin aikanaan myös Vuoden Poliisi -titteliä, mutta ehdotus torjuttiin, koska sitä ei voitu myöntää mielikuvitushahmolle.

Reinikaisen roolissa nähdään jo 2019 Imatralla Tankki täyteen -komediassa Reinikaista taidokkaasti näytellyt Lasse Karkjärvi. Ohjauksesta vastaa teatterinjohtaja Timo Rissanen, lavastuksesta ja puvustuksesta Karmo Mende (vier.).

Ensi-ilta Imatran kesäteatterissa tiistaina 25.6.2024.
Arvio esityksen kestosta 2 h 15 min. sis. väliajan. Esityksen kesto tarkentuu ensi-iltaviikolla.

Liput: Ticketmaster