Kirpputori -näytelmä Teatteri Imatrassa 11.9. - 8.12.2021


Aika: 11.9.-8.12.2021
Paikka: Teatteri Imatra

RIEMUKKAAN RAPEA TARINA SUOMALAISEN MIEHEN LOPUTTOMASTA ITSETUNNOSTA

Reidar Palmgrenin romaanista tehty dramatisointi avaa kantaesityksenä Teatteri Imatran syyskauden. Kirpputori on veijaritarina, jonka päähenkilö kulkee kivikkoista polkua pitkin uuteen elämänvaiheeseen.

Tarina alkaa, kun päähenkilö Kimmo Saarinen herää maanantaiaamuna parhaan ystävänsä Maken sohvalta. Kimmo on poistunut ovia paiskoen hänen ja avovaimonsa Sannamarin yhteisestä kodista. Sinne on jäänyt myös Kimmon poika Konsta. 
Kaikki tuntuvat olevan Kimmoa vastaan. Kimmo on väärinymmärretty, ainakin omasta mielestään: vika kun ei millään muotoa ole hänessä. 
Kimmo on unelmoija, joka pystyy omasta mielestään kaikkeen. Suunnitelmia on paljon, ja hänellä on myös käynnissä lupaavia musakuvioita. Tosin soittotaito, nuottien tuntemus ja laulutaito häneltä puuttuu. 

Eräänä päivänä Kimmo saa nenäänsä tällin ja joutuu tahtomattaan nettijulkkikseksi. Kaikki menee pieleen, mutta matkan täytyy jatkua. Sitten hän löytää itsensä Kirpputorilta. Kirpputoria pyörittää sydämellinen ja persoonallinen, tumma kypsä kaunotar Katariina, joka herättää Kimmossa odottamattomia muistoja. Kirpputori lataa miehen mielen täysin uusiin ulottuvuuksiin.

Hauska ja arkisen tuttu tarina

Palmgrenin särmikäs, hulvattoman sarkastinenkin huumori huvittaa ehdottomuudellaan. Tekstiä on kiitetty hauskaksi, kepeän humoristiseksi ja arkisen tutuksi. Hiottu kieli ja kielikuvat ovat kehuttuja ja herkullisia.

Kimmon roolissa vierailee näyttelijä Tatu Mönttinen. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2008 ja esiintynyt niin teatterissa, televisiossa kuin elokuvissakin. Muissa rooleissa nähdään Ulla-Maija Järnstedt, Aki Honkatukia, Kari Kinnari, Marko Kurikka, Antti Laine, Eeva Mäenpää, Pirja Arponen ja Oliver Rosenholm.

Kantaesitys Teatteri Imatran suurella näyttämöllä 11.9.2021
Esitykset jatkuvat 8.12.2021 saakka.